Hemstädning i Stockholm

Bor du i Stockholm? Låt oss hjälpa dig med att få vardagen enklare och bekvämare genom att låta oss ta hand om städningen.  Medan vi städar frigör du värdefull tid samtidigt som du kommer hem till ett fräscht och väldoftande hem. Välkommen att anlita oss du med!

Städfirma i Stockholm

Dina experter på hemstädning

Välkommen till vårt hjärtliga städteam! Hos oss är omtanke och värme nyckeln. När vi tar hand om ditt hem, ser vi det som att vårda en nära vän. Varje hörn vi städar är en kram till ditt hem.

Vi förstår att ett rent hem inte bara handlar om det visuella utan även om känslan av välkomnande. Vårt mål är att inte bara rengöra, utan att skapa en mysig och inbjudande atmosfär. Varje besök är en möjlighet att förstå dina behov och önskemål, så att vi kan skapa ett skräddarsytt städprogram för dig.

Låt oss göra ditt hem till en fridfull och hjärtlig plats där du kan trivas. Vi är här för att skapa en omsorgsfull miljö, där du kan känna dig omhändertagen varje dag. Välkommen till vårt städteam där ditt välbefinnande är i centrum!

Priser på Hemstädning

238kr

/timme inkl. moms efter RUT-avdrag

Så går städningen till:

Mer info om vår Hemstädning:

Priser för hemstädning med OB

Vi jobbar gärna på helger men tänk på att priset blir något högre eftersom vi har en skyldighet att betala ob-tillägg till vår personal för arbete på lördagar och söndagar. På helg utgår även en startavgift som täcker startkostnader för vår personal och bilpark. Ring vår trevliga kundtjänst för mer information och offert.

Priser för kvällar, helger och röda dagar – se våra Vanligaste frågor

Inför hemstädning

För att städningen ska bli effektiv ber vi dig säkerställa att ytorna är så fria som möjligt. Det är bra om leksaker och annat som ligger framme plockas undan, såvida du inte vill att det ska ingå i städuppdraget. Om du förvarar något under sängarna, i exempelvis lådor, underlättar det om du lägger detta på sängen inför städningen. Om lakanen ska bytas, tänk då på att lägga fram rena lakan. Städmaterial som behöver fyllas på eller kompletteras noteras av städerskan på det kort som lämnas efter avslutad städning.

Ett krav på utrustningen är:
En väl fungerande dammsugare inkl. dammsugarpåse. Golvmopp utav god kvalitet med tillhörande hink
Trasor/rengörings dukar, bör tvättas i minst 60°c efter varje städning
Saknas något utav ovanstående kan detta komma att påverka tiden och resultatet.
 
Vi uppskattar även om ni kan plocka undan leksaker, kläder och dylikt från golven, så vår personal kan utföra städningen på ett optimalt sätt.

Arbetsmiljöverket om arbetshöjd

Olika typer av arbetsuppgifter kräver olika arbetshöjder, det beror på arbetsuppgiften i fråga. I de flesta fall är en lämplig arbetshöjd ungefär i armbågshöjd på den som utför arbetet. Detta gäller oavsett om arbetet utförs sittande eller stående.

I samband med arbetsmiljöverkets regler är inte lämpligt att städa högre höjd än 180 cm. På grund av arbetsmiljöfrågor så får personalen inte ”klättra” när dem kommer ensamma. Därav kan vi inte garantera att bokhyllan dammas högst upp då personalen, i snitt, inte är långa nog för att nå upp på en sådan höjd. Skulle olyckan mot förmodan vara framme så måste vi kunna säkerställa att hjälp går att fås om dem skulle skada sig.

Det går annars att boka in en storstädning några gånger om året om man önskar få ett team skickat till sig, dvs. ett team om 2 personer. Då har vi med oss stege och kommer åt bostaden från topp till tå.

Men om arbetare ha en bra trygg stege och följer alla ergo

nomiska rutiner risker med skada minskar.  Arbetsmiljöverkets statistik visar att hälften av alla lokalvårdare har ont i nacke, axlar och armar varje vecka. När man börjar få ont i kroppen beror det ofta på städredskap som är svåra att arbeta med eller en arbetsteknik som sliter onödigt mycket på kroppen.
Alla kan hjälpa till att förbättra städarnas arbetsmiljö på den egna arbetsplatsen. Det kan handla om att ta bort saker från golvet, att fästa ihop sladdar som ligger i härvor eller att torka av skorna ordentligt när man går in.

Städmaterial och städverktyg

 • Som kund står ni själva för rengöringsmedel, dammsugare och övrig utrustning inför vår städservice. Det gör att ni själva alltid bestämmer vilket material vi skall använda. Då minskar risken för att vi städar med medel som någon i familjen kanske är allergisk mot eller om ni själva vill välja ekologiskt rengöringsmedel. Kolla gärna i vår checklista nedan så du vet vad du behöver ha hemma dagen vi vistas hos dig. Skulle du ändå behöva hjälp med städmaterialet så är det bara att meddela oss i god tid så vi kan förberedda en professionell rengöringsset till ett mycket bra pris!

  Vi kan tillhandahålla allt städmaterial/även städverktyg (ex. ergonomisk mopp) mot en kostnad som läggs till på fakturan.

  Tömning av papperskorgar

  Det är mycket viktig att kunden visar oss vart soprummet finns och hänvisar synligt vart nycklarna finns så vi kan kasta sopor.

  Tvätt av städtrasor

  För att vi ska kunna utföra en bra städning krävs det att vi har tillgång till rena städdukar.
  Glöm därför inte att tvätta trasorna mellan varje städtillfälle. Om man använder gamla använda trasor för städning finns det risk för bakteriespridning. Om inte rena trasor tillgodoses, byts de ut mot nya och en debitering tillkommer i fakturan. Pris per en ny mikrofiber duk är ca 30 kr.

Städservice i bland annat Solna och Sundbyberg

Som nämnt ovan jobbar vi i hela Stockholmsområdet. Ifall du befinner dig i Solna och Sundbyberg eller övriga Stockholmsområdet är du varmt välkommen att höra av dig till oss om du skulle behöva hjälp med städservice i form av hemstädning. Om du skulle ha några frågor och du inte hittar svaren på hemsidan kan du kontakta oss, då kommer vi svara på eventuella frågor och funderingar.

Användbara dokument

Fler städtjänster som vi erbjuder

Storstädning i Stockholm

Storstädning

Höj standarden i ditt hem med en riktigt storstädning utförd av vår professionella personal.

Byggstädning

Vi hjälper er att rengöra er bostad från byggdamm vid en renovering eller ombyggnation.

Engångsstädning

Önskar ni städning vid ett enskilt behov så erbjuder vi tjänster engångsstädning då vi städar vid ett tillfälle.

Helförsäkrade genom Trygghansa

Godkända av Arbetsmiljöverket sedan 2019 av

Vi har Kollektivavtal genom Kommunal